Årets målsetting om elleve strake hjemmeseiere er i boks. Det etter en seier mot Sæbø som satt langt inne. Faktisk særdeles langt inne. Et kvarter før slutt ledet nemlig Sæbø 1-0. I denne perioden var det absolutt ingenting som tydet på at Skodje skulle avslutte sesongen på hjemmebane med en ny seier. Men plutselig klønet en Sæbø-spiller det litt til for seg selv og laget straffe. Eirik var sikker og satte inn 1-1. Dette ga litt mer liv i Skodje-gutta, men fem-seks minutter før slutt kunne faktisk Sæbø gått opp i 2-1 på en vanvittig sjanse.

Oppofrende forsvarsspill forhindret en stor nedtur for Skodje-gutta. Minutter senere var Håkon Opsal alene gjennom. Normalt sett pleier det å bety scoring, men her bommet han. Her begynte nok enkelte å frykte at det var «den» dagen. Etter dette produserte ikke Skodje noe som helst, men fem minutter på overtid fikk Skodje frispark i god posisjon. På merkelig vis pådro Vegard seg sitt andre gule kort da han påpekte at muren nærmet seg ballen, men omtrent før han var gått av banen kunne Skodje-gutta juble for 2-1. Frisparket fra Eirik endret retning i muren og gikk i mål forbi en utspilt keeper.

Med bare sekunder igjen å spille var seieren dermed et faktum. Elleve strake hjemmeseiere er status etter at årets sesong – på hjemmebane – er over. Samtidig er det liten tvil om at vi må syntes synd på Sæbø etter dette her. De gjennomførte bortimot en prikkfri kamp på en vanskelig bortearena, og var bare sekunder fra å lykkes med planen sin. Planen var å legge seg ultralavt. Enkelt og greit har neppe noen motstandere på Skodje stadion lagt seg så bakpå på særdeles mange år. I førsteomgang fikk Skodje ha ballen omtrent som de ville. Et par brukbare sjanser ble skapt det første kvarteret, men etter dette fikk Sæbø kampen inn i sitt spor. De la på egen halvdel, nektet Skodje rom og satset på kontringer.

Vi taklet ikke dette spesielt godt utover i matchen. Det gikk altfor tregt, bevegelsen var bortimot fraværende og det som skjedde utpå matta var egentlig skikkelig hvile-puls tempo. 0-0 til pause var derfor greit ut ifra spill og sjanser. Vi hadde et håp om å forbedre oss i andreomgang. I kveld var det en del publikum der, ramma rundt kampen var meget god og ikke minst var ønsket om å avslutte med hjemmeseier stort. Vi kan vel bare med en gang si at vi ikke lyktes veldig godt. Vi hadde enkelt og greit ikke dagen med ball, og ble straffet av Sæbø som tok vare på sine sjanser.

Vi maktet aldri å sette inn et voldsomt press på gjestene, men like fullt avgjør vi kampen nok en gang i løpet av de siste sekundene. Det er en enormt god egenskap som vi skal ta med oss videre. Med andre ord: Nok en deilig seier, elleve strake hjemmeseiere og nok en gang jubelrop etter match. Nå gjenstår bare en artig bortekamp mot Stranda før vi kan avslutte sesongen med et brak og en skikkelig opprykksfest helga etter!

Skodje-stjernene går denne gang til:

*** Vegard Nesset Hjelvik
**  Eirik Nesset Hjelvik
* Ola Valaas Skare

Kampfakta: Skodje – Sæbø 2-1 (0-0)
Mål Skodje: Eirik Nesset Hjelvik (2) Gule Skodje: Eirik Nesset Hjelvik, Adrian Andrukiewicz.
Rødt Skodje: Vegard Nesset Hjelvik (90, to gule) Marius Fylling og Eivind Erstad
Skodjes lag: Simon Mørk Pedersen – Casper Orvik, Marius Fylling, Ola Valaas Skare, Adrian Andrukiewicz – Ole Tobias Nilsen, Eirik Nesset Hjelvik, Vegard Nesset Hjelvik, Sten Robert Tennfjord – Eivind Erstad, Håkon Opsal. Benytta innbyttere: Håvard Rødal, Simon Ødegaard Fylling, Espen Skarbø Alstad.

DEL MED VENNER: