Det ble ikke seier nummer 15 på rad, men Skodje leverte likevel en sterk prestasjon da årets jubelsesong ble avsluttet. Onsdag kveld var det duket for toppkamp mellom Stranda og Skodje på Mona stadion da årets to klart beste 5.-divisjonslag møttes til dyst. Skodje ledet serien med 13 poeng foran oppgjøret, og var allerede kretsmester. Uansett var det et sterkt ønske om å avslutte sesongen på best mulig vis for Skodje-gutta. Innledningsvis var det en ganske jevnspilt affære på Stranda.

Etter et kvarters tid tok imidlertid hjemmelaget over. Stranda var hakket bedre enn Skodje, og spesielt når Skodje ga fra seg ball på veg framover, ble det farlig. To stangskudd hadde blant annet vertene før den omsider satt i nota. 1-0 var fortjent etter en drøy halvtime – selv om Skodje slett ikke var ufarlig motsatt vei. Også etter 1-0 hadde Stranda et par gode muligheter til både 2-0 og 3-0, men enten reddet Espen eller så var avslutningene for svake. Selv om Stranda ledet fortjent til pause, var det ingen envegskjøring.

I løpet av førsteomgang hadde Skodje noen store sjanser i løpet av omgangen. Blant annet en kjempesjanse like før pause, men Strandas strålende keeper vartet opp med en sterk redning. Stranda-ledelse var uansett fortjent ut i fra spill og sjanser til sjanser – men det kunne like godt vært 2-1 som 1-0. For Skodje har det på merkelig vis blitt en uvane å komme under den siste tiden. Derfor var det en positiv innstilt gjeng i pausen. Vi visste at vi kunne slå tilbake her. Bare to minutter tok det før utligningen kom. En dødball endte hos Ørjan som fikk kranglet den mot mål. Ifølge han var den inne allerede da, men Casper Orvik hevder hardnakket at han fortjente krediteringen etter å ha banket inn returen. Uansett: 1-1.

I andre omgang fikk vi redusert ned antall brudd ganske kraftig. Dermed fikk vi ikke ballen «i trynet» like ofte. I det hele tatt tar vi langt større kontroll over oppgjøret. Ikke at vi heller dominerer voldsomt i banespill i denne omgangen, men vi har – i alle fall stort sett – langt bedre kontroll på kampen. Flere ganger skaper vi gode overgangsmuligheter, men dessverre blir vi litt for upresise på den avgjørende delen. I det hele tatt er nok andre omgang mer sjansefattig enn den første.

Fem-seks minutter før slutt tror vi imidlertid seieren skal komme. Eivind spilles helt alene gjennom og ser ut til å få en god touch. Dessverre varter Strandas keeper opp med nok en god redning. Det hele ebber ut i 1-1. Et helt greit resultat sett kampen under ett. Stranda var hakket bedre enn oss i første, mens vi var hakket bedre etter hvilen. Alt i alt sier vi oss fornøyd med det. Vi reiste inn med bare 12 mann i dag (inkludert superveteran Ørjan), men nok en gang står vi sammen som en enhet og presterer godt. Det er et samhold som blir viktig å ta med seg inn mot 4. divisjon neste år. Vi fikk dessverre ikke seier nummer 15 på rad, men samtidig er det ikke et eneste lag som vi ikke har slått i år. Det – og det suverene kretsmesterskapet – skal selvfølgelig feires på skikkelig vis lørdag. Alle som har hatt en rolle rundt årets A-lag, er invitert til klubbhuset til en skikkelig markering.

Årets siste Skodje-stjerner går denne gang til:

*** Ola Valaas Skare
**    Espen Skarbø
*     Håkon Opsal

Kampfakta: Stranda – Skodje 1-1 (1-0) Mål Skodje: Ørjan Haram (dommeren får ta skylda, Casper…)
Gult Skodje: Ola Valaas Skare
Skodjes lag: Espen Skarbø – Simon Ødegaard Fylling, Marius Fylling, Ola Valaas Skare, Håvard Rødal – Casper Orvik, Lennart Tetlie, Eivind Erstad, Sten Tennfjord – Håkon Opsal, Ole Tobias Nilsen
Benytta innbytter: Ørjan Haram

DEL MED VENNER:  
        
          

commentscomments

  1. Geir R. sier:

    Gratulerer med ein aldeles strålande sesong!