Åmdal sjokkåpnet på Skodje stadion og ledet hele 3-0 etter en halvtime. Til slutt ble det likevel hjemmeseier nummer ti på rad for Skodje-gutta. Publikummet som møtte opp onsdag kveld fikk se en særdeles merkelig fotballkamp. Skodje har vært suverene hittil i år, men i åpningen mot Åmdal var det alt annet enn mestertakter over Skodje. Mens Åmdal var aggressive, klinket til i duellene og sendte folk fram i angrep, framsto Skodje som noen småjenter som var redd både ball og motstander.

Åmdal herjet med et primadonna-lignende Skodje-lag innledningsvis og fikk faktisk kjapt en 2-0-ledelse. Skodje våknet så vidt etter dette, men det var ingenting å si på at Åmdal fikk 3-0 før det var spilt en halvtime. Etter dette målet virket det som om Åmdal-leiren feiret seieren, men det skulle vise seg å bli en skikkelig jinx. I denne perioden gikk det en liten f… i Skodje-gjengen.

For publikum var det neppe noen høydare det som ble produsert verken spille- eller språkmessig på banen, men Skodje virket i alle fall å få seg en vekker av at det ble litt temperatur ute på banen. Plutselig virket det som om Skodje ville melde seg på igjen. Ikke det at allverdens sjanser ble skapt, men nå trøkket vi i alle fall til og viste litt vinnervilje. Derfor var det ekstremt viktig at reduseringen kom ved Eirik Nesset Hjelvik noen minutter før pause. Nå lyste vinnerviljen for alvor i Skodje-gutta. Og da Håkon Opsal tok saken i egne hender, gikk forbi et par mann og satte inn 2-3 like etter, fikk Skodje-gutta for alvor troen før andreomgang. Nå skulle Åmdal få kjenne på seierssugne Skodje-gutter! Skodje tok kommandoen i andreomgang. Ikke at det ble noe stormløp, men Åmdal la seg lavt og var vanskelig å trenge gjennom.

Men så satte Ole Tobias Nilsen fart. Han forserte forbi flere Åmdal-spillere og banket ballen i nota via en forsvarer. 3-3! Åmdal virket fryktelig passive i denne perioden og virket redd for at alt skulle glippe nå. Skodje fortsatte å jakte ledermålet, og drøye 20 minutter før slutt kom det da Vegard Hjelvik stusset inn 4-3. I denne perioden var det enkelt og greit et helt annet Skodje-lag som stresset Åmdal til å gjøre feil. Jo visst var vi effektive, men vinnerviljen, gutsen og kvaliteten i det vi gjorde var av et nivå at ledelsen var fortjent. Vi hadde et ønske om å «peise på» videre og gjorde det til en viss grad de første minuttene, men dessverre viser det seg at mål preger kampene våre i litt for stor grad i år.

Mot slutten var det Åmdal som presset på. De kom seg til et par gode sjanser, men heldigvis rant de ut i sanden. I stedet var det Skodje som gikk opp i 5-3 på et frispark fra Eirik Nesset Hjelvik med bare noen minutter igjen. Totalt sett faktisk en fortjent seier, selv om Åmdal styrte showet i 40 av kampens 90 minutter. Åmdal var et godt og rutinert lag, som visste hvilke knapper de skulle trykke på for å fyre oss opp. Og etter en del kamper i år der det meste har gått på skinner, var det artig med en skikkelig krigekamp der vi måtte gå i kjelleren og ta krigen. Så takk til Åmdal for en fair og tøff kamp.

Neste kamp for vår del er Sæbø på hjemmebane neste onsdag. Det er årets siste hjemmekamp for vår del. Merk at kampstart er 19.00.

Skodje-stjernene denne gang går til:

***  Vegard Nesset Hjelvik
**    Eirik Nesset Hjelvik
*   Håkon Opsal

Kampfakta: Skodje – Åmdal 5-3 (2-3)
Mål Skodje: Eirik Nesset Hjelvik (2), Håkon Opsal, Vegard Nesset Hjelvik, Ole Tobias Nilsen
Gult Skodje: Tobias Sortehaug, Ola Valaas Skare
Skodjes lag: Simon Pedersen – Ronny Pettersen, Marius Fylling, Ola Valaas Skare, Adrian Andrukiewicz – Lennart Tetlie, Eirik Nesset Hjelvik, Tobias Sortehaug, Ole Tobias Nilsen – Håkon Opsal, Eivind Erstad.
Benytta innbyttere: Vegard Nesset Hjelvik, Håvard Rødal, Casper Orvik.

DEL MED VENNER: